Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Sivilce Neden Çıkar? Sivilceye Ne İyi Gelir?

Ana Sayfa » Güzellik » Cilt Bakımı » Sivilce Neden Çıkar? Sivilceye Ne İyi Gelir?
Sivilce Neden Çıkar? Sivilceye Ne İyi Gelir?

Bazı insanlar için sivilce hayatlarının kısa bir döneminde yer alırken, bazı insanlar için bu süreç daha da uzun olabiliyor. Peki sivilce aslında nedir? Sivilcenin bir diğer ismi de aknedir. Öncelikle anlamamız gereken şey aknelerin nedenelerdir. Kıl folikülleri denilen derideki küçük deliklerin tıkanması sonucunda oluşurlar.

Sivilce Nasıl Oluşur?

Derinin bu katmanındaki ölü deri hücreleri ve fazla yağ tabakaları sebebiyle bu küçük delikler tıkanırlar. Bu tıkanmanın sonucunda ise derinin alt tarafında küçük çaplı bir enfeksiyon oluşumu gözlenir. Bu bölgede aşırı şekilde yağ birikimi bu tarz enfeksiyonlara neden olurlar. Bu tarz delik tıkanmaları sonucunda deri yüzeyi havasız  kalır.

Havasız kalan ve tıkanmış olan deride değişik mikrop ve virüsler toplanmaya başlarlar. İşte bu şekilde, belli bir kısımda odaklanan ve beslenmeye başlayan noktalar sivilcelere dönüşürler. Yukarıda da bahsedildiği gibi vücutta depolanan aşırı fazla yağ deri deliklerinin tıkanmasına sebebiyet verirler. Bu tarz hastalıklar ergenlik seviyesindeki gençlerin neredeyse yüzde sekseninde görülürler.

Bu yönüyle sivilce oldukça yaygın görülen bir hastalıktır. Buna rağmen ileri yaşlarda özellikle 40 yaş bandında da görülebilmektedirler. Değişik gıda ve ürünler bunun artmasına ya da azalmasına neden olabilirler.

Akne ve Sivilce Farkı

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi akne ve sivilce neredeyse aynı şeydir. Burada birkaç temel farklılık vardır. Akne cildin gözeneklerinde bulunan ve kırmızı renkte, kabarık bir yapıya sahip olan sivilcelere denir. Yani aslında burada temel bir farklılıktan bahsedebiliyoruz. Akne genellikle yüzde, sırtta ve omuz başlarında görülen bir hastalıktır. Bu hastalıkların ana çıkış sebepleri de değişebilmektedir.

Birinci bahsettiğimiz akne hastalığının sonucunda çok fazla derin izler göremeyiz. Çünkü bu tarzdaki enfeksiyonlar derinin alt tabakasında ortaya çıkarlar. Bu yüzden de çıplak ellerle müdahale edilmesi de bir o kadar zordur. Derinin alt tarafında yer aldıkları için ise tekrardan kirlenmesi ve tekrardan bir enfeksiyon başlatma olasılıkları çok fazladır. Ayrıca kafada ve kulakta çıkan tipleri çok ağır baş ağrılarına sebep olabilirler.

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce tedavisi bu ağrılı sürecin sona erdirilmesi bakımından çok önemlidir. Yaklaşık 14 yaşlarında başlayan bu hastalıklı dönem 22 yaşına kadar devam edebilmekte. Pek çok insanda ise genetik ya da fiziksel sebepler dolayısıyla aşırı bir devamlılık söz konusu. Burada da en önemli problem bu hastalığın nasıl geçeceği ile alakalı.

Bu konuda birçok yazı ve canlı kaynak olmasına rağmen hala büyük bir genç kitlesinin en büyük problemi. Bu hastalığın tedavi yöntemleri pek çoktur. İnternetteki kaynaklarda alternatif tıp yöntemleri ve ilaçla tedavi olmak üzere iki çeşit tedavi tarzı önümüze çıkmaktadır. Alternatif tıp tarafında en önemli madde limondur.

Limonlu Sivilce Tedavisi Nasıl Olur?

Limon içinde barındırdığı asit ve vitaminler sayesinde enfeksiyonlara karşı savaşta en önemli meyvelerdendir. Bu yöntemin uygulanış şekli ile alakalı ise de birçok tarif bulunmaktadır. En çok denenmiş ve tavsiye edilen tariflerden biri limon ve zerdeçalın karıştırılmasından oluşan bir alternatif tıp ilacıdır. Bu tarife göre, bir çorba kaşığı zerdeçal ve limon suyu karıştırılır. Ardından bu karışım enfeksiyonlu bölgelere yavaşça sürülür. 15 dakikalık bir beklemenin ardından ise tekrar su ile yıkanabilir. Bu karışım haftada bir iki defa kullanılmalıdır. Tıptaki enfeksiyon tedavileri için ise çeşitli ilaçlar önerilmiştir. Bu ilaçlar değişik seviyelerde kurutma gücüne sahiptirler. Ayrıca bu tedavi sürecinin kısa olması beklenmemelidir.

Benzoil peroksit adı verilen ilaç yüzeydeki bütün bakterileri öldürür ve bu yolla enfeksiyonların kurumasına yardımcı olur. Antibiyotikler de bakterilerle savaşta çok önemlidirler. Retonoid isimli ilaçlar da bakterilere karşı etkili bir savaş yöntemidirler.

Kistik Sivilce Nedir?

Kistik sivilce çok sık görülen sivilce türlerinden birisidir. Kistik sivilce derinin en alt tabakalarında ortaya çıkar. Bundan dolayı da bu süreç çok acılı ve ağrılı geçer. Temel ortaya çıkış sebebi ise derideki gözeneklerde biriken bakteri, aşırı yağ ve ölü hücrelerdir. Bunların birleşimi çok çabuk enfeksiyona neden olabilirler.

Bundan dolayı da normal türlerden daha tehlikeli bir hastalıktır. Kistik sivilce genellikle alında, çenede ve burunda görünür. Bu üç bölgede çok fazla sinir hücresi bulunmaktadır. Bundan dolayı da çok ağrıya sebep olurlar. Ayrıca çok derinden geldiği için yüzeye çıkması uzun zaman alır. Bu süreç ortalama 2 ila 3 hafta arasında değişebilmektedir.

Kistik Sivilce Tedavisi Nasıl Olur?

Kistik sivilcenin en bilinen doğal tedavisi karbonat tedavisidir.

– Bir kasenin içine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin.

– Daha sonra hamur kıvamına gelene kadar su ekleyerek karıştırın.

– Hamur kıvamına gelen karışımı kistik sivilcenin bulunduğu bölgeye bir miktar sürün.

– 20 dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

– Daha sonra bölgeye nemlendirici bir krem sürün.

Bu maskeyi üç – dört günde bir, bu sivilcelerden kurutlana kadar uygulamanız önerilir.

NOT: Burada yazan bilgiler, ülkemizde en çok görülen sivilce türleri için bilgilendirme amaçlıdır. Sizin sivilce türünüz burada anlatılanlardan farklı olabilir. Bu yüzden en doğru kararı verebilmek için doktorunuza başvurmanız önerilir.

Sivilce Neden Çıkar? Sivilceye Ne İyi Gelir? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER

RASTGELE İÇERİKLER

Melisa Otu (Oğul Otu) Nedir, Faydaları Nelerdir? Bilgi, Teknoloji ve Fiyatlar Sitesi Sağlıklı Besleniyormuyuz? Özel Jet Kiralama ve Özel Uçak Kiralama: Hız, Konfor ve Prestij Kadınlar İlk Buluşmada Nasıl Giyinmeli: Sevgili Adayı ile İlk Buluşma İçin Giyim Önerileri İlk Buluşmada Sorulacak En İyi 10 Soru Önerisi

FACEBOOK'TA BİZ

KadınTr bir SEO ABİSİ Projesidir.

KadınTR - Tüm Hakları Saklıdır