Holter cihazı, kalp atım sayısını ölçen, kalp hastalıklarında önemli bir rahatsızlık olup olmadığını anlaşılmasını sağlayan bir yöntemdir. Bir gün veya iki gün boyunca kalple ilgili verilerin alınmasını sağlar. Holter çoğu zaman kalp ritim bozukluğunu tespit edebilmektedir. Tansiyon problemleri için de hastanın birkaç gün holter takması gerekebilir. Bu cihazı daha çok kardiyoloji doktorları kullanmaktadır. Peki ya; tansiyon holter cihazı nasıl kullanılır? Kablolu ve kablosuz holter olmak üzere ikiye ayrılır. Holter takıldığı için birçok hastalık daha kolay bulunabilmektedir. Bu yüzden hastaların korkmaması gerekir. Grafik testlerinden bir sonuç alınmazsa holter takılarak sonuç alınmaya çalışılır. Bu yöntemle de sonuç alınmaz ise kablosuz holter takılır.
Holter kaç gün takılır:
Holterin doktorun önerdiği süre zarfında kullanılması önemlidir. Genelde göğsünden ağrı şikâyeti olanların değerlendirilmesi için takılır.
Kadınlara holter nasıl takılır? Sorusu tüm kadın hastaların cevabını aradığı konulardan birisidir. Bu işlem, göğüs kafesi üzerine elektrotların yerleştirilmesiyle doktorun belirlediği süre boyunca durmalıdır. Kadınlar da holter kullanırken bol giysiler giymelidir. Doktorun belirlediği süre dolduğunda cihazı hemşire vücuttan alır. Değerlendirmeyi doktorunuz yapacak ve durumunuzu raporlayacaktır.
Hasta şikayetleri ile ilgili doktora başvurduğunda eko grafik sonuçlarından sonuç alamadıysa doktorlar holter cihazı takabilir. Cihaz takıldığında hayatınızda, beslenmenizde değişiklik yapmanıza gerek yoktur.
Holter cihazının takılması için üstünüzdeki giysileri çıkarılması gerekmektedir. Doktor hastanın göğüs kısmına kablolar ile dört tane elektrotu yapıştırır. Elektrotlara kablo bağlanması gerekmektedir. Bu nedenle üste bol giysiler giymeyi tercih edilmelidir. Bu giysiler holter cihazını engellemez ve kişiyi de rahatsızlık durumundan kurtarır.
Holter cihazının vücutta kaldığı zamanlarda cihazın ıslanmamasına dikkat edilmektedir. Holter kullanımının hastaya hiçbir zararı olmadığı gibi onun kalp verilerini alıp hastalığına teşhis konuşmasında yarar sağlamaktadır. Holter cihazı kullanımından korkulmamalıdır. Kalp pili takılmış olan hastaların kafasında soru işaretleri oluşabiliyor. Fakat holterin bu hastalara da zararı olmadığı bilinmektedir.
Vücuda takılan elektrotlar ve kablolar holter ekranının bulunduğu cihaza bağlanır. Holter takılı olan süre zarfında kalp ritimlerini kaydetmeye yarar. Bu süre boyunca duş alınmamalı, cihaza su gelmemesi gerekmektedir. Holterin hatasız çalışması için bu noktalar önemlidir.
Tansiyon Holter Cihazı Nasıl Takılır? - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Rahim Ağzı Kanseri Tedavisi 21 Ekim 2024
En İyi İstanbul Zirkonyum Doktoru Kimdir? 21 Ekim 2024
Epidural Normal Doğum Nedir? 26 Eylül 2024
SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları
KadınTr bir SEO ABİSİ Projesidir.
KadınTR - Tüm Hakları Saklıdır